Algemeen nieuws | Harrems Tools


Harrems Tools dealer van Mitutoyo meetgereedschappen

27 april 2012

Gereedschappendistributeur Harrems Tools in Utrecht start per 1 juni een strategische samenwerking met Mitutoyo in Veenendaal, producent en leverancier van meetgereedschappen. Harrems Tools verrijkt hiermee het productgamma, terwijl Mitutoyo beschikt over een nieuwe grote dealer die sterk gericht is op zowel de industriële als de automotive markt.V.l.n.r. Pim Plas (Mitutoyo), Peter Giezen en Tjep Fennema van Harrems Tools en Henk Slotboom (Mitutoyo)

Met meer dan 5.000 producten is Mitutoyo wereldwijd een grote en veelzijdige aanbieder van meetinstrumenten voor de productie-industrie. Mitutoyo ontwikkelt en produceert onder meer standaarden, kalibratie-apparatuur, kleine meetgereedschappen, vorm-, ruwheids- en profielmeetinstrumenten, beeldverwerkingssystemen en 2D- of 3D-meetmachines. Mitutoyo heeft onlangs een nieuw strategisch dealerbeleid doorgevoerd, waarbij het aantal dealers is afgebouwd. Distributie van de eigen producten vindt nu plaats via een handvol grote dealers.

Dankzij de samenwerking met Mitutoyo kunnen de klanten van Harrems Tools onder meer via het Toolspecial Magazine en www.toolspecial.com beschikken over een gespecialiseerde range meetgereedschappen voor automotive toepassingen. Bovendien is het aanbod van Harrems Tools voor de industrie- en de bouwgerelateerde groothandel interessanter geworden. Harrems Tools heeft flink geïnvesteerd in voorraad van Mitutoyo-producten, waardoor de beschikbaarheid uitstekend is. Daarnaast zijn de medewerkers Van Harrems Tools uitvoerig op productinhoudelijke kennis getraind.

Toolspecial.com, een onderdeel van Harrems Tools, distribueert onder andere producten van Argus, Bessey, Compac, Ctek, Deb, Ferve, Gevavi, Hazet, Kraftwerk, Leitenberger, Mitutoyo, Omega, PB Swiss Tools, Powerhand, SecoRütt, Towa, Valeo, en Zetek. Daarnaast voert Harrems Tools een aantal lijnen onder private label, zoals AT, BST, Ecomil en Eagle. Harrems Tools geniet bekendheid door het 'shop-in-shop'-concept voor gereedschappen Toolshop, het Toolspecial Magazine en de website www.toolspecial.com voor gereedschappen met de online catalogus Toolbase.

 

Terug naar nieuwsoverzicht