MiCAT Planner

NIEUWSTE GENERATIE CMM-INSPECTIESOFTWARE

Automatisch en betrouwbaar genereren van werkstukprogramma's

Het belang van kwaliteitscontrole in de productie neemt almaar toe. Met de MiCAT Planner software van Mitutoyo bespaart de gebruiker programmeertijd en zal de meetkwaliteit constant verlopen.

 MiCAT_Planner_tekst.jpg

De intelligente software MiCAT Planner van Mitutoyo herkent producten en weet op basis van de kennis in het systeem waar en hoe er gemeten moet worden.

 

CONTROLEMETING

Waar de controlemeting vroeger traditioneel in een afgezonderde meetkamer gebeurde, zorgen coördinaatmeetmachines (CMM's) tegenwoordig inline of via een bypass in de eigenlijke productielijn voor het meetproces. Die verhuizing gaat gepaard met de inschakeling van gebruiksvriendelijke CMM-inspectiesoftware die machineoperatoren de kwaliteitscontrole helpt dragen.

MICAT PLANNER

Bij meetspecialist Mitutoyo zorgt MiCAT Planner op basis van het CAD-model voor een groot deel automatisch voor het meetprogramma voor de CMM. Daarvoor heeft de software niet veel input nodig. Enkel de CAD-data,structurele informatie over de gebruikte CMM-machine en enkele parameters die de gebruiker moet ingeven, zoals de meetstrategie en het aantal punten dat gemeten moet worden. Op basis van die informatie zal het pakket in een oogwenk de snelste en botsingsvrije meetroute berekenen, rekening houdend met een minimumaantal herpositioneringen van de taster. De gebruiker bespaart met MiCAT Planner tot wel 95% programmeertijd.

RULE EDITOR

Dankzij de software van Mitutoyo verkrijgt de gebruiker een meer constante meetkwaliteit door het gebruik van de 'Rule Editor'. Daarbij zal het systeem verhinderen dat de kwaliteit van het meetresultaat varieert naargelang van de programmeur.

INTELLIGENTE SOFTWARE

De intelligente software met praktijkervaring herkent producten en weet op basis van de kennis in het systeem waar en hoe er gemeten moet worden. MiCAT Planner is geschikt voor alle CMM's van Mitutoyo.

SAMENGEVAT

  • Snelheid, kwaliteit en zekerheid
  • Automatisch genereren van meetprogramma's op basis van CAD data
  • De CAD, met de GD&T data op het CAD-model, wordt ingelezen en maakt een automatische vertaalslag naar een MCOSMOS partprogramma dat de CMM aanstuurt
  • een (offline) illustratieve simulatie van de gegenereerde meetroutine, met een heel precies tijdsverloop
  • Kiest de best beschikbare styli voor het meten van specifieke kenmerken en het meest performante programma-path
  • MiCAT bepaalt de kortst mogelijke meetsequentie
  • Zorgt voor een botsingvrij verkeer tussen machine, werkstuk en opspanningsystemen.
  • Bespaart zonder twijfel enorm veel tijd en kosten bij de programmatie van CMM meetmachines

 

DOWNLOAD HIER DE PRODUCTFOLDER.

Wens je meer info, aarzel niet ons te contacteren: Info@MitutoyoBeNeLux.com


VIDEO