Mitutoyo, meetzekere partner voor jouw Industrie 4.0! 

Kwaliteitscontrole mbv Statistische Proces Controle (SPC), snelheid en nauwkeurigheid van het meetproces en eenvoudige automatisering zijn drie belangrijke aandachtspunten in de huidige fabrieken. Mitutoyo Benelux speelt tijdens TechniShow in op deze trends met een beursstand waar al deze facetten belicht worden, met echt werkende en geïntegreerde oplossingen!

Mitutoyo-QuickVision_Active_3.jpg

Snelheid van het meetproces

Tijdsbesparende programmeersoftware voor CMM,  vision-machines met automatische belading, nog meer gesofisticeerde lenzen (TAG)

Mitutoyo-measurlink_real-time_prof_3d_3_eps.png

Kwaliteitscontrole van het meetproces

Houd controle over en anticipeer binnen je productieproces door het centraliseren en analyseren van meetgegevens. Real-time statistische processturing.

Mitutoyo-KOGAME.jpg

Eenvoudige automatisering

Geautomatiseerde oplossingen op ieders maat en naar ieders behoefte zorgt voor meer kwaliteit op de werkvloer en flexibiliteit in het productieproces. 

 

Mitutoyo BeNeLux is dit jaar op een erg expressieve manier, namelijk met een heuse meetvloeropstelling aanwezig op TechniShow. Natuurlijk worden onze handmeetmiddelen eveneens voorgesteld en informeren we over ons service-aanbod dat kalibratie, onderhoud én opleidingen omvat. Wij profileren ons immers niet enkel als verkoper, maar als een totaalpartner die zorgt dat de uitrustingen bedrijfszeker zijn én blijven.”

De Meetvloer

Onze beursstand is opgebouwd als productie-/meetvloer waar snelheid, automatisering en procescontrole de hoofdrolspelers zijn. Al de meetopstellingen zijn met elkaar verbonden via een software die de meetprocessen controleert en bewaakt. Op de beursvloer geven we u zo in één centraal beeld een “Real-time” overzicht van de lopende meetprocessen, net zoals dit in realiteit toegepast wordt.

1) Snelheid van het meetproces

De snelheid van het meetproces is zowel in de meetkamer als in productieomgeving van belang. Mitutoyo toont een coördinatenmeetmachine met REVO-2, een 5assige meetkop met sterk verbeterde functionaliteit. Een zeer nauwkeurige dynamische meetkop- en tastsysteem dat de meetdoorlooptijd minimaliseert.

Eveneens kunt U kennis maken met de MiCAT software. Deze beproefde software-applicatie bepaalt zelf volautomatisch het kortst mogelijke meetprogramma, waardoor de gebruiker programmeertijd bespaart, mogelijke winst tot 93% en de meetkwaliteit constant verloopt.

Ook bij de vision meetmachines is de verhoogde snelheid duidelijk aanwezig. Zo zal er de nieuwe Quick Vision Active te zien zijn. Een CNC Vision Meetsysteem die de flexibiliteit en nauwkeurigheid van een hoge kwaliteit zoomlens combineert met de snelheid van een moderne digitale kleurencamera, in dit geval in combinatie met een taster. 

Binnen diezelfde productgroep springt de revolutionaire TAG lens in het oog. Dankzij het gebruik van geluid om licht te moduleren, is dit snelste scherpstelapparaat ter wereld in staat om de focus te veranderen binnen nanoseconden. De ultrasnelle scherptediepteregeling zorgt ervoor dat je zeer snel kan focusseren, wat resulteert in zeer kwalitatieve beelden. Hij biedt een nieuwe dimensie voor toepassingen waar snelle 3D-beeldvorming belangrijk is.
Deze nieuwkomer binnen de Mitutoyo productfamilie is geschikt voor de meest veeleisende optische systemen en is de technologie van de toekomst. De nieuwe standaard op het gebied van snelle variabele scherpstelling.
Mogelijke toepassingen zijn te vinden b.v. in de voedsel- of medische industrie, in de razendsnelle lezing van QR-codes of tolerantiecontrole in kwaliteitsborgingssystemen. 

VIDEO: TAG Optics

VIDEO: Quick Vision Active

 

2) Eenvoudige automatisering

Als tweede highlight brengen we eenvoudige automatiseringen op meetmachines. Een geïntegreerd systeem van batchcontrole op de Strato CMM toont een vlotte overschakeling tussen verschillende producten. Verder zijn er twee snelle in-line productiemeetmachines Mach Ko-ga-me. Een Ko-ga-me wordt opgesteld met een ruwheidsmeter en de andere met draaitafel. Automatische belading op vision meettoestellen is ook mogelijk en staat in de kijker via de combinatie van de krachtige 3D CNC Quick Vision Apex met een AGV-robot

VIDEO: MACH Ko-ga-me met indextafel


VIDEO: U-Wave Data management


3) Kwaliteitscontrole mbv SPC

Geïntegreerde kwaliteitscontrole van de meetdata komt aan bod via U-Wave en MeasurLink software. Hiermee kunnen meetgegevens draadloos overgezet worden naar pc omgeving, waardoor betrouwbaarheid, overzicht én snelheid van het meetproces significant verbeterd worden. Wat op zich leidt tot enorm voordeel binnen het totale meet- en productieproces.

MeasurLink® komt tegemoet aan de uitdaging om kwaliteitsgegevens te centraliseren. Dit geavanceerde statistische platform levert realtime gegevens en uitgebreide kwaliteitsrapportage. MeasurLink® biedt een goed zicht op het inspectieproces en de meetresultaten om zo de procesverbetering en defectpreventie succesvol te beheren. Een veilig en georganiseerd datawarehousing-systeem, waardoor kwaliteitsgegevens beschikbaar zijn voor weergave en analyse door elk lid van het productie-, engineering- en managementpersoneel in het hele bedrijf. Inspectie in de fabriek produceert gegevens voor analyse, corrigerende maatregelen en verschillende rapporteringsbehoeften. Als de ruggengraat van uw kwaliteitsinspanningen, is MeasurLink® er om uw productiekosten te verlagen en uw winst te verhogen.

Handmeetmiddelen en vormtoestellen 

Naast deze gespecialiseerde toestellen belichten we ook de nieuwigheden en voordelen van onze hardheid, rondheid, ruwheid en vorm meetapparatuur. En bespreken we samen met U welke meetoplossing voor u van toepassing kan zijn. We bieden ook de mogelijkheid ons uitgebreide gamma aan kwaliteitsvolle handmeetmiddelen en hoogtemeters zelf uittesten.

 VIDEO: Absolute Coolant Proof Schuifmaat IP 67

VIDEO: Nieuwe generatie zwenktasters

 

Tot uw dienst!

Als  totaalpartner dragen we er zorg voor dat Uw meettoestellen bedrijfszeker zijn én blijven. Informeer dus zeker naar ons uitgebreid en vernieuwd service-aanbod van kalibratie, onderhoud én opleidingen.

BEZOEK ONS TIJDENS TECHNISHOW!!!
STAND 11.C038

Bezoek onze stand en ontdek alle bovenvermelde innovaties en oplossingen. Ons team staat ter beschikking voor al je vragen.

 REGISTREER HIER