AUTO INDUSTRIE

 

 

 

Er zijn verschillende belangrijke aspecten waarnaar gekeken moet worden bij het inspecteren van verschillende onderdelen van voertuigen en apparatuur in de auto-industrie. Net zoals verschillende onderdelen hun eigen rol spelen in hoe de uiteindelijke machine werkt en functioneert, zijn er verschillende soorten kwaliteitscontrole nodig, afhankelijk van wat er gecontroleerd moet worden.

 

Ongeacht de kwaliteit die het resultaat is van vakkundig werk, zijn er zaken zoals bedrijfsveiligheid, levensduur en totale kosten die tijdens het fabricageproces in de gaten gehouden en verbeterd kunnen worden.

 

 

 


Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan contact met ons op

Wilt u meer weten over onze Kwaliteitsborging in de auto industrie, neem dan contact op met Mitutoyo  

 

cONTACT


Onderdelen die op kwaliteit gecontrolleerd worden in de auto industrie 

 

COMBUSTION VEHICLES

Shafts & Bearings_1400x900.png

Assen & Lagers

 

Een auto-as, ook wel aandrijfas of cardanas genoemd, is een mechanisch onderdeel dat het koppel en de rotatie overbrengt van de motor naar de wielen van een auto. Het is een cilindrische stang die de uitgaande as van de transmissie verbindt met de ingaande as van het differentieel, waardoor het vermogen van de motor kan worden overgebracht op de wielen. Hij is meestal gemaakt van staal en is ontworpen om de grote hoeveelheid kracht die de motor genereert te weerstaan, waardoor kwaliteitscontrole uiterst belangrijk is.

 

Lagers ondersteunen de roterende assen en assen in een auto, verminderen de wrijving en zorgen voor een soepele beweging van de onderdelen. Het is een soort rollend of glijdend element dat ontworpen is om het gewicht en de krachten te weerstaan die het tegenkomt wanneer het in contact komt met deze draaiende onderdelen. Over het geheel genomen spelen deze onderdelen een cruciale rol in de soepele en efficiënte werking van de mechanische systemen van een auto en helpen ze wrijving en slijtage te verminderen. Om optimaal te presteren, zijn geavanceerde metingen en analyses nodig tijdens elke stap van het productieproces.

 

 

Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensionale Metingen

Tijdens het fabricageproces van auto's worden in verschillende stadia dimensionale metingen uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de onderdelen volgens de juiste specificaties worden gemaakt. Tijdens het machinale bewerkingsproces worden bijvoorbeeld coördinatenmeetmachines (CMM's) en andere precisiemeetgereedschappen gebruikt om de afmetingen van de onderdelen te meten en ervoor te zorgen dat ze binnen de toegestane tolerantiegrenzen vallen.

MicrosoftTeams-image.png
Ruwheid, Rondheid en Vorm analyse

Deze drie onderwerpen worden voortdurend in de gaten gehouden als het gaat om assen en lagers tijdens het fabricageproces, omdat dit kritieke onderdelen zijn in elk voertuig. Elk onderdeel heeft een optimale specificatie waaraan moet worden voldaan en die alleen kan worden getest met apparaten zoals een ruwheidsmeterr, rondheidsmeter en in sommige gevallen zelfs een CMM.

Icon__Hardness Testing.png
Hardheidsmeting voor Lagers

De eigenschap van een materiaal dat het mogelijk maakt om plastische vervorming te weerstaan, veelal door indrukkingen, wordt hardheid genoemd. Een gebruikelijke manier om de hardheid te meten is via de Rockwell-hardheidstestmethode. Hierbij wordt een diamanten kegel of een stalen kogel indenter gebruikt om een indrukking in het testmateriaal te maken. Zodra de indrukking stabiel is, wordt een meetinstrument gebruikt om de bewegingen van de indenter te volgen en veranderingen in de indringdiepte te registreren.


Gears_1400x900.png

Tandwielen

 

In een autosysteem worden tandwielen meestal gebruikt in transmissies, differentiëlen en tussenbakken. Aangezien al deze tandwielen een sleutelrol spelen bij het overbrengen van de kracht van de motor naar de wielen, zijn gedetailleerde inspecties en tests nodig om ervoor te zorgen dat ze hun werk goed doen. Tandwielen voor auto's zijn er in verschillende vormen en maten, afhankelijk van het beoogde gebruik. De meest gebruikte soorten tandwielen in autosystemen zijn rechte tandwielen, schuine tandwielen en conische tandwielen.

 

Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensionale Metingen

Om er zeker van te zijn dat de grootte en vorm van tandwielen aan de specificaties voldoen, is er geen betere machine dan een CMM. Voor de meest precieze en nauwkeurige metingen worden regelmatig schakelende en scannende tasters gebruikt. De typische metingen die tijdens dit deel van de kwaliteitscontrole worden uitgevoerd, bestaan meestal uit tandprofiel, steekdiameter, speling en runoutmeting.

Icon__Surface inspection.png
Inspectie van het oppervlak

Tandwieloppervlakken moeten een gladde en uniforme afwerking hebben om een goede werking te garanderen en slijtage te minimaliseren. Oppervlakte-inspectietechnieken zoals visuele inspectie of oppervlakteruwheidsanalyse worden gebruikt om defecten of andere oppervlakte-imperfecties op te sporen die de duurzaamheid kunnen schaden en een defect tijdens de levensduur kunnen veroorzaken. Aan de hand van de parameters die door de ontwerpingenieurs zijn ingesteld, kan de oppervlakteruwheid worden gemeten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de ontwerpwaarden die vóór de productie zijn ingesteld.

Icon__Hardness Testing.png
Hardheid Testen

Tandwielen moeten voldoende hardheid hebben om bestand te zijn tegen de belastingen en spanningen die ze tijdens het gebruik ondervinden. Hardheidstesttechnieken zoals Rockwell, Brinell, Vickers of Micro-Vickers hardheidstests worden gebruikt om de hardheid van het tandwiel te verifiëren, die varieert op basis van locatie en materiaal.


Car Body_1400x900.png

De carosserie

 

De carrosserie is meer dan alleen de buitenkant van een auto: het is de buitenste schil die de interne componenten van een voertuig omhult. De carrosserie is meestal gemaakt van staal, aluminium of composietmaterialen en heeft verschillende functies, zoals het beschermen van de inzittenden tegen externe elementen, het bieden van een stijve structuur voor het voertuig en het onderbrengen van verschillende mechanische en elektrische onderdelen. Hierdoor is het een van de belangrijkste onderdelen van elk voertuig dat vandaag de dag op de weg te vinden is. 

Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensionale Metingen

Autocarrosserieën moeten worden gefabriceerd volgens precieze afmetingen om er zeker van te zijn dat ze goed passen op andere onderdelen. Omdat autocarrosserieën over het algemeen vrij groot zijn, zijn voor kwaliteitscontrole metingen nodig met grote CMM's of zelfs contactloze apparaten zoals laserscanners.

Icon__Surface inspection.png
Inspectie van het oppervlak

Autocarrosserieën moeten een glad en uniform oppervlak hebben en oppervlakte-inspectietechnieken zoals visuele inspectie of 3D-scannen worden gebruikt om defecten zoals deuken, krassen of andere verf- of sealerfouten op te sporen.


Gaskets_1400x900.png

Pakkingen

 

Pakkingen worden vaak gebruikt in verschillende industrieën als een apparaat om vloeistof- of gaslekkage tussen twee of meer gekoppelde oppervlakken te voorkomen. Ze zijn meestal gemaakt van een samendrukbaar materiaal zoals rubber of siliconen en worden tussen de gekoppelde oppervlakken geplaatst om een stevige afdichting te creëren.

 

In auto's worden ze vaak gebruikt bij de constructie van motorblokken, cilinderkoppen, uitlaatsystemen en transmissiesystemen. Het zijn cruciale onderdelen die zorgen voor een goede werking van de motor en andere systemen door de juiste druk te handhaven door lekkages te voorkomen. 

 

Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensionale Metingen

Pakkingen moeten worden vervaardigd met nauwkeurige afmetingen om er zeker van te zijn dat ze goed passen op de oppervlakken waarmee ze in contact komen. Hiervoor worden regelmatig contactloze optische meetapparaten gebruikt vanwege hun hoge snelheid en nauwkeurigheid.

Icon__Material testing.png
Materiaal Testen

Pakkingsmaterialen hebben een specifieke eis in tegenstelling tot andere materialen die in auto-onderdelen worden gebruikt, namelijk samendrukbaarheid. Om dit te weten te komen, wordt vaak een hardheidstester gebruikt om de weerstand te bepalen die deze materialen hebben tijdens en na het fabricageproces.

Icon__Visual Inspection.png
Visuele Inspectie

Om defecten te voorkomen die het afdichtende vermogen van de pakking kunnen beïnvloeden, zoals scheurtjes of krassen, kunnen optische systemen met kunstmatige intelligentie worden gebruikt om automatisch een inspectie uit te voeren.


ELECTRIC VEHICLES

Electric Motor Housing_1400x900.png

Behuizing van Electromotor

 

De behuizing van de elektromotor is een uiterst belangrijk onderdeel van zowel hybride als elektrische voertuigen. De motorbehuizing dient als een beschermende behuizing voor de interne componenten van de motor en helpt bij het afvoeren van de warmte die tijdens de werking wordt gegenereerd.

 

Ze zijn meestal gemaakt van aluminium of andere lichtgewicht materialen en zijn ontworpen om compact en efficiënt te zijn. Het belang van de productie- en kwaliteitscontrolemethoden is dat de behuizing correct aansluit op de interne en externe componenten om mechanische storingen te voorkomen. 

 

Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensionale Metingen

De meest voor de hand liggende meting als het gaat om een behuizing van welke aard dan ook, is de dimensionale meting. Om ervoor te zorgen dat de behuizing correct past op de bijbehorende onderdelen, moeten de afmetingen exact kloppen.

Icon__Surface inspection.png
Inspectie van het oppervlak

Oppervlakte-inspectie is een kwaliteitscontroletechniek die wordt gebruikt om eventuele defecten of onvolkomenheden op het oppervlak van behuizingen van elektromotoren in de auto-industrie op te sporen. Het oppervlak van de behuizing moet vrij zijn van krassen, deuken of andere beschadigingen die de prestaties of duurzaamheid van de motor tijdens zijn levenscyclus kunnen beïnvloeden.

Icon__Surface Measurement.png
Ruwheidsmeting

De ruwheid van het oppervlak van de behuizing kan de prestaties, het geluidsniveau en de algemene kwaliteit van de motor beïnvloeden. Vooral belangrijk wanneer de behuizing in contact komt met een ander onderdeel, moet de oppervlakteruwheid in overeenstemming zijn met de parameters die door de engineer zijn ingesteld.

Icon__Geometries and Profile Feature Measurement.png
Geometrieën en meting van profielkenmerken

Met belangrijke kenmerken zoals afdichtingsvlakken, flenzen, boorgaten, koelgaten of koelvloeistofkanalen, wanddikte en diverse andere. Machines voor vorm- en dimensionale metingen zijn nodig om te bevestigen of deze kenmerken het prestatievermogen van het onderdeel na assemblage beïnvloeden.


Hairpins_New_1400x900.png

Haarspelden

 

Haarspelden, ook wel hairpin stators genoemd, bestaan uit koper- of aluminiumdraden die in een U-vorm worden gebogen, waardoor twee parallelle takken met een gemeenschappelijke basis ontstaan. De draden worden vervolgens in gleuven in de statorkern gestoken, waardoor een lus ontstaat die stroom geleidt en het magnetische veld produceert dat nodig is voor de werking van de motor.

 

Deze haarspelden zijn een type wikkelingsconfiguratie voor de stator, het stationaire deel van de motor dat de rotor omringt. Haarspeld stators worden gebruikt in permanente magneet synchrone motoren (PMSM's) en inductiemotoren voor zowel elektrische als hybride voertuigen. 

Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Optical Measurement.png
Optische Metingen

Omdat het zo'n precisieonderdeel is, kunnen de vorm en uitlijning de motorprestaties aanzienlijk beïnvloeden. Bij optische metingen worden gespecialiseerde instrumenten zoals 3D optische scanners gebruikt om hogeresolutiebeelden van de haarspelden te maken. Deze beelden worden vervolgens geanalyseerd met gespecialiseerde software om metingen van de afmetingen, vorm en positie van de haarspelden te verkrijgen.

Icon__Form measurement.png
Vorm Metingen

Bij vormmeting worden gespecialiseerde instrumenten zoals coördinatenmeetmachines (CMM's) of optische meetsystemen gebruikt om de afmetingen, vorm en positie van de haarspelden te meten. De metingen worden vergeleken met de vereiste specificaties om er zeker van te zijn dat de haarspelden aan de gewenste toleranties voldoen.


Battery Foil_1400x900.png

Battery Foil

 

Battery foil, ook wel elektrodefolie genoemd, is een dunne metalen plaat die zich in batterijcellen bevindt. Het dient als stroomcollector voor het elektrodemateriaal, dat is gecoat op het oppervlak van de folie. De folie is meestal gemaakt van materialen zoals aluminium, koper of nikkel en de dikte kan variëren afhankelijk van het type batterij en het beoogde gebruik. 

 

Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensionale Metingen

Battery foil dikte is essentieel om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid elektrodemateriaal wordt aangebracht voor optimale accuprestaties. Kwaliteitscontroleurs kunnen diktemeettechnieken zoals optisch of mechanisch meten gebruiken om ervoor te zorgen dat de foliedikte binnen de specificaties valt op een manier die het materiaal niet beschadigt.

Icon__Visual Inspection.png
Visuele Inspectie

Door het oppervlak van de folie te inspecteren op defecten zoals krassen, deuken of scheuren, kunnen onvolkomenheden worden opgespoord die later problemen kunnen veroorzaken. Visuele inspectie kan handmatig worden uitgevoerd door inspecteurs of kan eenvoudig worden geautomatiseerd met systemen met TAGLENS.


Wire_1400x900.png

Draad

 

Het onderdeel van een auto waar het minst vaak aan gedacht wordt, is draad. Het wordt gebruikt in verschillende toepassingen zoals elektrische systemen, sensoren en communicatienetwerken en speelt een net zo belangrijke rol als de motor. Autodraad is ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan, zoals hoge temperaturen, trillingen en blootstelling aan chemicaliën en vocht, en dus is het logisch dat er een strenge kwaliteitscontrole op moet worden uitgevoerd. 

 


Toepassingen Kwaliteits Controle

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensionale Metingen

Deze techniek omvat het meten van de diameter, lengte en dikte van de draad om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de vereiste specificaties. Dit wordt vaak gedaan met contactloze meters, zoals de Laser Scan Micrometer, waardoor de diameter en dikte zeer snel en effectief gemeten kunnen worden tijdens de productie.

Icon__Material testing.png
Materiaal Testen

Omdat de duurzaamheid van draden in een auto zo belangrijk is, worden er hardheidstests uitgevoerd op het materiaal om een lange levensduur zonder problemen te garanderen.

 BEST VERKOCHTE PRODUCTEN VOOR AUTO INDUSTRIE

 

Onze geavanceerde CMM-systemen, laseroptische scantechnologie en software analysetechnieken zijn ideaal voor de 3D metingen die nodig zijn voor complexe auto industrie.

 

Meer weten?

Neem dan contact op