Assmann Verspaningstechiek - gebruikersverhaal


Assmann_logo.JPG


Assmann Verspaningstechniek te Zevenbergen is sinds 1985 toeleverancier van fijnmechanische producten. Het bedrijf richt zich op bewerkingstechnieken die verder gaan dan CNC draaien en CNC frezen namelijk: draadvonken, zinkvonken, honen, leppen, rondslijpen en vlakslijpen.

  Assmann1.jpgAssmann2.jpgAssmann3.jpg

Toleranties van enkele duizendste millimeter en ruwheden onder Ra 0,1 µm komen daarbij voor. Directeur Peet Assmann: “Het meten van lengte, geometrie, ruwheid en hardheid is heel belangrijk voor ons. Onze klanten vertrouwen hun producten aan ons toe voor de laatste bewerking – letterlijk de finishing touch. Als er dan ‘leppen Ra 0,025 µm’ op tekening staat, moeten we er ook zeker van zijn dat we dit gehaald hebben – vóór we de producten aan de klant leveren.”
De ruwheidsmeter van een ander merk werd recent vervangen voor het nieuwste model van Mitutoyo. Daarmee is het mogelijk om naast de gebruikelijke Ra en Rz ruwheden ook wat minder gangbare ruwheden te meten, bijvoorbeeld Rmr en Rmr(c). Beide zijn belangrijk bij het honen en leppen van afdichtingsoppervlakten.

De meetkamer speelt een belangrijke rol binnen Assmann Verspaningstechniek. Er worden producten nagemeten uit de eigen werkplaats, maar ook voor klanten. Grote bedrijven zoals ASML en Stork, maar ook kleinere bedrijven laten de controle over aan Assmann. Naast de 3D meetmachine, wordt het meetwerk ondersteund door een profielprojector, hardheidsmeter en ruwheidsmeter van Mitutoyo.

Assmann_Hardheid_meten_Rockwell_C.JPG

Verantwoordelijk voor de meetkamer is zoon Nobby Assmann: “We hebben een zwak voor Duitse en Zwitserse bewerkingsmachines. Maar op het gebied van meten ben ik gecharmeerd van Mitutoyo vanwege de juiste mix van gebruiksvriendelijkheid en Japanse degelijkheid – in combinatie met een nette prijs. Laatst had ik een probleem bij het meten van ruwheid. Gebeld met de heer Dommerholt van Mitutoyo en ik kon meteen verder. Daar heb je wat aan! De service ná aankoop vinden we zeker zo belangrijk als het product zelf.” De meetkamer van Assmann Verspaningstechniek heeft een eigen website.

www.verspaningstechniek.nl

www.3dmeten.nl