De samenwerking tussen Schut en Mitutoyo

Schut Geometrische Meettechniek is al meer dan 30 jaar dealer van Mitutoyo. Het Groningse familiebedrijf, opgericht in 1949, heeft liefst vijf vestigingen in Europa. Inmiddels staat de 3e generatie aan het roer. Directeur Bronno Schut: “Wij zijn als dealer echt gespecialiseerd in geometrische meettechniek. Mitutoyo is als A-merk dan ook een logische match.”

Schut Mitutoyo.jpg

Vrijwel alle Mitutoyo meetinstrumenten leverbaar

Schut onderscheidt zich door een grote voorraad. Hierdoor geldt: vandaag besteld, morgen in huis. De Schut catalogus, met een oplage van 20.000, is een begrip in de markt. Schut levert niet alleen basis meetinstrumenten, maar ook Mitutoyo ‘kennisproducten’ zoals hoogtemeters en ruwheidsmeters. De verkoop hiervan vergt gedegen kennis.

Nog betere service door vakkennis

Dat is dan ook het tweede onderscheidende punt van Schut. De technische adviseurs worden intern opgeleid en wonen jaarlijks de Mitutoyo dealer meetings bij. Daarnaast volgen ze de metrologie-opleidingen van Mitutoyo’s e-ducation website Measuring Your World. Schut: “Onze kennis is al op peil, maar door deze cursussen kunnen onze medewerkers zich nog beter inleven in de klant. Welke vraagstukken of problemen hebben klanten en hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk bij helpen? Samen met Mitutoyo kunnen we zo een oplossing bieden voor iedere uitdaging op meetgebied.”