Mitutoyo en Van Mierlo: een succesvol partnership

Mitutoyo en Van Mierlo zijn volgend jaar 40 jaar partners van elkaar! Reden genoeg om deze samenwerking in het zonnetje te zetten. Het Brabantse familiebedrijf mag zich zelfs de allereerste dealer van Mitutoyo noemen in Nederland. Algemeen directeur Mireille van Mierlo: “Mijn vader had een pioniersgeest. Hij was op zoek naar een goede leverancier van meetgereedschappen en kwam toen uit bij Mitutoyo.” Dat was de start van een succesvol partnership.

De technische handelsonderneming levert een compleet assortiment  o.a. aan de metaal- en hightechindustrie. In de showroom in Helmond staan diverse Mitutoyo producten en kan op afspraak een demo worden verzorgd. Er is veel vraag naar de small major items (zoals hoogtemeters en ruwheidsmeters). Naast professioneel advies biedt Mitutoyo ook een zeer goede ondersteuning,  waardoor er snel gereageerd kan worden op de vraag van de klant. Mireille: “De lijntjes zijn heel kort. Heeft een van onze klanten een complex meetvraagstuk?  Dan gaan we samen met Mitutoyo op zoek naar de beste oplossing en advies voor de klant.

Van Mierlo.jpg

Het Brabantse bedrijf gelooft echter ook sterk in het opleiden van het eigen personeel binnen de diverse productgroepen. De vakkennis wordt op peil gehouden door trainingen, vaak verzorgd door Mitutoyo maar ook in samenwerking met een extern trainingsbureau. Daarnaast leidt Van Mierlo nu ook een eigen meetspecialist op. Zo kan de eindklant optimaal bediend worden. Dat is nu het mooie van zo’n partnership. Op naar de volgende 40 jaar!