Overhandigen cheque.jpg

Veenendaal, 17-01-2024

Mitutoyo, wereldleider in professionele meettechniek, heeft vorig jaar zijn 40-jarig jubileum in de Benelux en Denemarken gevierd. Het bedrijf, oorspronkelijk opgericht in Japan en met ruim 90 jaar ervaring, heeft zich de afgelopen vier decennia gevestigd als een toonaangevende naam in hoogwaardige meetapparatuur.

 

Met 14 vestigingen verspreid over Europa, waaronder locaties in Veenendaal, Enschede, Veldhoven en Melsele (België), heeft Mitutoyo zich gecommitteerd aan het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning aan klanten. De organisatie heeft een kleine, platte structuur aangenomen om zo nauw mogelijk betrokken te zijn bij de behoeften van haar klanten.

 

In lijn met de toewijding aan duurzaamheid opende Mitutoyo eind 2022 een energieneutraal hoofdkantoor in Veenendaal voor de Benelux en Denemarken. Het bedrijfswagenpark is grotendeels elektrisch aangedreven en er zijn oplaadpunten beschikbaar voor elektrische auto's en E-bikes voor medewerkers en bezoekers. Naast milieubewustzijn neemt Mitutoyo ook sociale verantwoordelijkheid door kennis te delen en ervaring over te dragen aan toekomstige generaties.

 

Als onderdeel van het 40-jarig jubileum heeft Mitutoyo, samen met haar gewaardeerde relaties, een mooie donatie gedaan aan twee goede doelen: KWF – Kankerbestrijding en Stichting Invitee. KWF Kankerbestrijding is een organisatie die zich inzet voor onderzoek, preventie, en ondersteuning van mensen die getroffen zijn door kanker. Stichting Invitee biedt voor hen die met kanker in aanraking zijn gekomen een plek in Veenendaal waar je terecht kunt voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten die zijn gericht op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht.

 

Mitutoyo's sociaalmaatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn diepgeworteld in het DNA van het bedrijf. De jubileumdonatie aan KWF & Invitee weerspiegelt de inzet van Mitutoyo om een positieve impact te hebben op de samenleving.

 

Vlnr: Henk Slotboom (Mitutoyo), Janine van Soes (Invitee), Pamela Koops (KWF afdeling Veenendaal) en Wouter Methorst (Mitutoyo)